14 Eylül 2009 Pazartesi

Baba, Kız ve Kutsal İnek Tatile...

En sevdiğim mevsimdir sonbahar. Herkesin aksine yazdan ve sıcaktan nefret ettiğim için sıcakların azalması, herkesin evine barkına dönmesi mevsimini çok severim. Sosyalleşmenin mevsimidir. Küçükken okul tekrar başlıyacak arkadaşlarıma kavuşucam diye sevinirdim. Tatillerim de güzel geçerdi aslında ama yine de sonbahar ayrı bir tatlı olurdu benim için. Büyüyüp kendi organizasyonlarımı kendim yapmaya başladığımdan beri de Eylül ayında tatile giderim. Hava dışarıda dolaşılmayacak kadar boğuculukdan kurtulmuş olur. Deniz tatlı bir sıcaklıkta olur. Bu sene yine sezonu tatile giderek kapatıyoruz. Önümüzdeki günlerde çekirdekimsi aile olarakdan yine yollara dökülüyoruz. Çantalarıma kitaplarımı koydum bile. Elanın da çantası hazır. Cocanın çantası son dakikalarda hazırlanır. Hatta yurtdışına çıkmadan 2 saat önce çantasını hazırladığımızı bilirim. Onun acelesi yoktur.

Zaten bagajlarımızın yarısını teknolojik malzemeler oluşturduğu için son dakika hazırlanır. Biz ailecek doğayı çok severiz 5 saatlik yola yoldaki meyve ağaçlarında dura dura 8 saatte gideriz. Ama buna rağmen tezatlar ailesi olarak Ela da dahil evdeki çeşitli boyutlardaki kişibaşına düşen 2 bilgisayar, bilgisayarvari teknolojik alet, Gps, yine kişibaşına düşen 1 fotoğraf makinası ile biz teknolojiden de kopamayan bir aileyiz. Cocayla ikimizin de işimiz gereği bilgisayarımız sürekli yanımızda gezer. Nereye gitsek teknoloji filomuzun kompakt olanlarını götürürüz. Bir de yanına Ela'nın kendi başına bir bagajı kaplayan filosu (bebek arabası, araba koltuğu, oyuncakları, kitapları ve kıyafetler) ile biz 3 kişilik dev bir aileyiz.

Şimdi yollara düşmemize daha biraz varken bunu niye yazdım. Bu ara içimden çok yazmak gelmiyor. Gidene kadar bir kere yazmak istedim. Ama bu depresif modumdan değil, dinlenmek istiyorum. Eylül ayının sakinliği beni de sardı. Güzel sabah kahvaltıları yapmak, sahilde çayımı yudumlarken Ela'nın kumlarla oynamasını seyretmek, öğlen uykularına yatmak, cocayla balık tutmaya gitmek, Ela ile yeni keşifler yapmak ve kendime gelmek istiyorum.. Belki dönünce bomba gibi olurum:)

Dönünce yapılcak çok iş var. Yarım bıraktığım bir sürü konu, gidilecek yerler, bitirilecek işler var. Ama şimdilik biz ;14 aylık Eloş, 396 aylık coca ve 388 aylık ben tatile gidiyoruz.

6 yorum:

Gokcenin-mutfagi dedi ki...

şimdiden iyi tatiller:)

MELİSANIN HATIRALARI dedi ki...

:)iyi eğlenceler iyi dinlenmeler.kovadaki Elayı çok sevdim bi de 388 aylık senden ricam o çayı benim içinde yudumla lütfen.

Sen Gelince dedi ki...

Ben yazı sevenlerden, sonbaharda hüzünlenenlerdenim... Ama okuyunca şimdi bir tatil hiç fena olmazdı diye düşündüm... Bol eğlenceli, çok dinlenmeli güzel bir tatil diliyorum:)

sule_bilge dedi ki...

bagajınız baya büyük olmalı :)
ilk foto süper..
+++
iyi tatiller :)

Emine dedi ki...

İyi tatiller umarım çok güzel geçer iyice dinlenirsiniz.ilk foto bencede süper

durununannesi dedi ki...

Ortak zevklerimiz çokmuş,ne güzel.Bende yazın sıcağını,yapışkanlığını,boğuculuğunu sevmem.Okulların açılmasını beklerdim:)Biz de tatile giderken her ağacın altında mola veririz.Size iyi tatiller,dönünce bomba gibi görüşmek üzere,kaldığımız yerden devam...