14 Mayıs 2009 Perşembe

Ahşap Oyuncaklar, Prag 2


















Prag ahşap oyuncaklar açısından bir derya. Heryerde güzel ahşap oyuncaklar bulabiliyorsunuz. Fiyatları da Türkiye'de ahşap oyuncak satan yerlerden daha uygun. Örnek veriyorum bir ahşap at aldık. Fiyatı 60 krondu, yani yaklaşık 60 tl. Burda yakın ama boylı bir tanesini sordugumda 129 idi. Herneyse K.E ve ben oyuncakçıda çok eğlendik. Bir çuval oyuncak aldık, hatta sonra pişman olduk keşke daha çok alsaydık diye. Tabii ki hepsini aynı anda vermiycez. Zamanla oyuncaklarını eline vericez.
Ama ben şuan bile sabırsızlanıyorum. Genelde oyuncakları ham ahşapdan yapıyorlar ve inanılmaz çok çeşit var öyle 3 5 çeşit değil. Hala aklım müzik aletleri olan ahşap oyuncaklarda.







Prag'da geçirdiğimiz 3. günde annem ve kardeşim 2 saatlik uzaklıkta şirin bir kasaba olan "Karlovy Vary"e gitmeyi tercih ettiler. Biz de eşimle Ela'yı Prag'daki "Avrupa'nın en büyük hayvanat bahcesi" unvanına sahip yere götürmeyi istedik.. İyiki de gitmişiz biz Ela'dan daha çok eğlendik diyebilirim. 5-6 km2lik bir alana sahip hayvanat bahçesinde hayvanlar diledikleri acık alanlarda dogal ortamlarındaki gibi yasıyorlar.. Tüm hayvanları koşarken oynarken görebildik nerdeyse. Ankar'daki gibi ne zaman gitsek hayvan mayışmış yatıyor şeklinde değildi. Çok güzel vakit geçirdik. Tam 4 saatte gezebildik. Prag'a özellikle bebek ve çocuklarıyla gideceklere burayı ve hemen yanındaki Botanik bahcesini tavsiye ederim. ŞEhir içinden 5 numaralı tramle zoo durağına gidip zoo adlı otobuslerle gidebiliyorsunuz. Hem bir sehir turu oluyor hem de cok rahat gidiyorsunuz. PRag cok rahat gezilen bir sehir. Tramvay htları super.

Akşam yine meydana gidip güzel bir yemek yiyip, gece çekimleri yaptıK cocamla. Vakit bulduğumda fotografları ekleyecegim. Ertesi gün de uzuun bir yolculuktan sonra evimize döndük. Darısı başka gezilere.

Hiç yorum yok: