1 Ekim 2012 Pazartesi

ECE 2 Yaşında!!!


Evvveeet Ece bari 3 yaşına gelmeden bu yazıyı ekleyelim istedim. Aslında kızım 15 gün önce 2 yaşına bastı. Ama ben biraz işlerin yoğunluğu, biraz da fizik tedavi ve kolum ve boynumdaki rahatsızlık yüzünden ancak kısa bir vakit yaratabildim. Çok istiyorum aslında eskisi gibi yazmak ama bir kapılıyorum işlere ve çocuklara bir bakıyorum günler geçmiş.



Her neyse Ece hanım 2 yaşına geldi bile. Bu kadar büyüdüğüne inanmakta zorlanıyorum ama oldu işte. Ece kendi kendine ayakkabılarını giyen, çok düzgün cümle kurabilen, 2 yaş sendromlarının esintilerini görmeye başladığımız bir birey haline geldi. Evde artık çok net varlığını ortaya koyuyor. İstekleri ve beklentileri var. Hepsini söylüyor. Kreş işini bu kadar rahat çözdüğümüze inanamıyorum dersem umarım erken konuşmuş olmam. Ama Ece şu an bayıla bayıla okuluna gidiyor. Evet burnundaki sümük hiç bitmiyor, ilk antibiyotiğini bile aldı ama ablası zaten okua gidip eve virüsleri getirirken Ece'yi evde tutmak bana haksızlık gibi geliyor. 



Ela ile araları çok iyi. Gerçekten beklediğimiz iki kız ilişkisini kurmaya başladılar sanırım. Bir saat boyunca birlikte oynuyorlar ve ikisi de anne ya da baba demiyor. İnanılmaz keyifli onları beraber seyretmek. Son bir hafta içinde de beraber uyumaya başladılar. Ece'nin bazen itirazları oluyor ama genel olarak çok keyifliler. Biz de kurtulduk yatırma hapislerinden.



Kreş öğretmeni ince motor gelişiminin çok iyi olduğunu söyledi. Hatta ailenizde ''el becerisi çok iyi olan birisi var mı'' diye bile sordu. Kime çektiğini anlamak zor değil. Tabii ki ben değilim, babasının neler yapabildiğini az çok biliyorsunuz değil mi? Sanırım Ela'nın örümcek adamlığa soyunan fiziki becerilerine karşılık, Ece daha çok el becerilerinde başarılı olacak. Benim isteğim ise, spor yapsınlar ve mutlu olsunlar. Neyle olacaklarsa.



Ece Hanım'ın 2 yaş doğum günü kutlluuuu ve de mutlu olsun. Nice yıllara koca bebeğim.



8 yorum:

Burcu dedi ki...

Kıvırcık seni... Kocaman oldun, daha minicikken kucağıma almakta zorlanmıştım seni.. Nice yıllara... Yaşlanıyoruz Esra, napsak....

Eko Anne dedi ki...

teşekkürler Burcu. BEn de geçen gün bir düşündüm, Ela'nın 7-8 yaşını konuşuyorduk. Ela'nın 8 yaş olması benim 38 olmam. Aman tanrım. hoşumuza gidiyor büyümeleri ama 40'a yaklaşıyoruz be:)

Benden Bizden dedi ki...

Mutlu yıllar Ece'ye! Kocaman kız olmuş gerçekten de! Hep mutlu olsunlar yavrular..

cuckan dedi ki...

çok sevindim, çook mutlu olsunlar ekocuğum, onlar için en önemli dilek...hayatta şansları sağlıkları daim olsun...

durununannesi dedi ki...

Ece de benim kızım gibi kıvır kıvır maşallah ona..mutlu yıllar

Zeynepozturk dedi ki...

Mutlu yıllar Ekoannecim :))) Nurturiadan arkadaşım , nice senelere ne şanslı kızın senin gibi bir annesi oldugu için ne mutlu ona daha nice yaşlarına da sağlıkla huzurla ailesiyle girsin inşallah ..

Unknown dedi ki...

nice senelere!
2. ler daha çabuk büyüyor değil mi? Tabii bize öyle geliyor koşturmaca arasında..ama hakikaten ne olduğunu anlamadan geçiveriyor zaman..
Harika bir yaş olsun işallah! ;)

AYÇA dedi ki...

Nice senelere Esracım. Ne çabuk büyüttün yahu :) darısı başıma. Sağlıklı, mutlu,uzun seneler Ece'ye :)