20 Aralık 2010 Pazartesi

Son Bebeğim

Son bebek, ilk bebeğin olmadığı bir şekilde özel.

İlk bebek ilklerle doludur. İlk olduğu için özeldir. İlk bebek sürprizle ve merakla doludur. Son bebek, her nasılsa, kalbinizin acımasına neden olur çünkü bu şekilde tutacağınız son bebektir o. Gecenin bir yarısında kollarınızın arasında içinize sokacağınız - sanki siz bir aymışsınız gibi sadece parlak gözleri ile size bakan son bebektir. Bir daha bu aylık bir bebeğinizin daha olmayacağını bilmek onunla geçirdiğiniz zamanı daha doya doya geçirmenizi sağlar. Geceleri kalktığınızda bile daha sabırlı olursunuz. Bu, o bebeği daha çok sevdiğinizden değil anne olmanın anlamını bu bebekle daha iyi kavradığınız içindir. İlk bebekte anlamadığınız şeyleri artık bilerek yaşadığınız içindir. İkisini de çok çok çok seversiniz ama ikisine olan sevginiz kesinlikle farklıdır.

Yanakları o kadar dolgun ve doludur ki onu öptüğünüzde biryerden fırtlıycak sanırsınız. Gülümsemeleri ve gülmeleri son bebeğinizin gülümsemesi ve gülmeleridir. İlk bebeğinizde uykusuz gecelerle ve saat başı emzirmelerle nasıl başa çıkacağınızı düşünürsünüz. Son bebeğinizde ne olacağını bilirsiniz. İlk bebekte onunla yalnız kalmaktan korkarsınız. Son bebekte bir daha süt kokulu bir bebeğin kucağınızda olmayacağını düşünerek onu içinize çekersiniz. İlk bebekten sonra hep belki bir gün doğururum düşüncesinde olduğunuzdan bunların hiçbirini yaşamazsınız. Birinciye annelikle, ikinciye annelik farklıdır.

Sonuncuyla birlikte, geçirdiğiniz günleri özleyebilirsiniz. Yumuşak bir bebeğin sizi emmesi, minik bir elin parmağınızı kavraması ve memnuniyet içinde bir iç çekiş olmadan yalnızca ikinizin geçirdiği o sessiz geceyarıları olmadan ne yapacağınızı merak edersiniz.

Çok mu duygusal oldu. Her zaman bu kadar yoğun duygulu değil. Ama genel duyguları anlatmanın bir yolu bu kadar abartarak anlatmak. İkinci bebeğin nasıl olduğunu soranlara duyguların nasıl olduğunu anlatmak için. Son bebeğe duyulan aşk daha fazla sanılmasın sadece ikisine de aşkın farkına varıyor ve değerini biliyor anne.

Son bebeğiniz son bebektir. Bir daha doğurmak istememek, bunun için kalbinizin kırılmasını engellemez. Bir kez daha hamile olmayacağını, bebek kucaklamayacağını düşünmek insanı biraz acıtır. Yine de 2 bebeğimi sağlıkla büyütmek nasip olsun başka birşey istemem.

6 yorum:

minny dedi ki...

Esra merhabalar, benim büyük oğlum 7 yaşında, küçük oğlum ise birkaç gü sonra tam 3 aylık olacak. Ne kadar güzel ifade etmişsin. İlk oğlumda endişeli, telaşlı, acemiydik. Zaman çok çabuk geçmişti. Küçük oğlum doğduğunda zaman yavaş aksın, bu bebeğin keyfini çıkartalım diye düşündük. Şimdi gece uyandığımda bu zamanların göz açıp kapayıncaya kadar çabuk geçeceğini biliyorum. O yüzden her fırsatta öpüp, koklayıp seviyorum. İçime sokasım geliyor. Allah sağlıklı uzun ömür versin çocuklarımıza.
Sevgiler Aslıhan

Bilges dedi ki...

ne güzel yazmıssın.. simdi ben ilk bebeğimi beklerken ve ikincinin hayalini simdiden bile kurarken.. bana önyazı oldu.. kulagıma da küpe.. saglıcakla büyüsün yavrular.. sevgiler..

yasemin dedi ki...

ne kadar güzel yazmışsınız,aynı şekilde düşünüyorum ,oğluma bakarken bazen hiç büyümesin hep böyle kalsın hatta zaman dursun istiyorum.ilk bebek biraz tecrübesizlik biraz da telaş içnde büyüyor,ama 2.lerde anne başına neler geleceğini bildiğinden sanırım daha sakin daha olumlu bakabiliyor bir çok şeye.Daha çok yoruluyor yıpranıyor ama sanki daha da tamamlanmış bir kadın ,anne oluyor ,yavrularınız çok tatlı,mutlulukla sağlıkla büyütün,sevgiler

e. t. dedi ki...

iyiki bendeb önce 2. yi doğumuşsun !
ve iyiki bu duygularını paylaşmışsın !
bu duyguları yaşayacağımı umarak 2.yi istemek daha kolay gibi.
bu güzel hislere rağmen şuanda bunu kaldıramayacak olsam da :)
teşekkürler...

Unknown dedi ki...

Kızım henüz 14 aylıkken ve ben daha dün ikinci ve sonuncu bebeğimin karnımda olduğunu öğrenmişken;...
Ne güzelmiş:)

Eko Anne dedi ki...

dağlar kızı;
sen benden de hızlı çıktın .. cok tebrik ederim... saglıkla dogur insallah..