2 Aralık 2010 Perşembe

Kadınlar kendilerini sevmeli

Haftada bir gün birkaç dakika ayırıp kendimiz hakkında neleri sevdiğimizi düşünmeliyiz. Favori bir fiziksel özellik olabilir, bir kişilik özelliği olabilir, yetenekler veya herhangi bir şey. Çekingen olmayın. Sizin tarafınızdan size yazılan bir şükran günlüğü gibi düşünün. Dove Özgüven Fonu tarafından görevlendirilmiş "Gerçek Kızlar, Gerçek Baskı: Özgüven Üzerine bir Ulusal Rapor,"'a göre:
  • 10 kızdan 7'si, görüntüleri, okuldaki performansları ve aile ve arkadaşlarla ilişkileri de dahil olmak üzere kendilerinin yeterince iyi olmadığını düşünüyor.
  • Kızların %57'si kendi görüntülerini eleştiren anneye sahip
  • 8-12 yaş aralığındaki kızların %91'ine kıyasla 13-17 arası kızların %67'si kendilerini kötü hissettiğinde annelerine sığınıyorlarmış.

Kadın olarak ne kadar özgüvenimiz yüksek olursa, çocuklarımızı da o kadar kendine güveni yüksek yapabiliriz. Tamam, ben başlıyorum. Espri anlayışım olduğu için çok mutluyum. O olmadan hayatı çok ciddiye alırdım. Beni tanıyanlar, cıvıtmaya ne kadar hazır olduğumu, geyik yapmayı ne kadar sevdiğimi bilir.

Şimdi sıra sizde. Siz kendiniz hakkında ne seviyorsunuz?

Yorumları istatistik gibi yayınlayacağım. Hadi kızlar. Herkes kendi hakkında neyi seviyor. Kendiniz hakkında olucak ama çocuklarım olduğu için çok mutluyum falan değil.

5 yorum:

Benden Bizden dedi ki...

duzenli ve planli olmami seviyorum, bir de herkes panik olurken sakin kalip cozum uretebilmemi :) bir de iyi bir dinleyici ve sirdas oldugumu soylerler :) daha da vardir da ilk aklima gelenler bunlar :PP

Fatma dedi ki...

Bakışlarımı severim, yumuşak kalpli oluşumu, fazlasıyla şevkatli oluşumu,el becerilerimin kuvvetli oluşunu beğenirim. Çok mu oldu acaba:))

ÇokBilmiş dedi ki...

Satranç oynar gibi yaşadığım anın sonrasındaki olasılıkları görür ve muhakkak bir B planı ile yaşarım. BU özelliğim de çoğu zaman psikolojimi rahatlatır, günümü kurtarır.
Çalışkanım. Evde tembelim ama iş hayatımda çok çalışırım. Çocuk yetiştirmeyi de ciddi bir iş gibi gördüğümden, bu konuda da ciddi mesai harcarım :)
Vücudumu ve yüzümü çok beğenirim :) Başkası beğenmese ile, ben aynaya bakıp kendime gülümserim. Canım kendimmmm :)

sanberk dedi ki...

ruhumun en kara halleri bile insanlara karşı neşeli güler yüzlü olamama engel olmaz.En çaresiz anlarda bile insana rahatlayacak moral verecek bir sözü bulmamı söylerler.Yakınlarım kötü günlerde benim kapımı açık bulacaklardan eminler.Yardım etmeyi seven biriyim.

Party Peep dedi ki...

lovely pictures! images of innocence and hope!

regards,
el




------------------------
inspirational quotes