18 Aralık 2010 Cumartesi

Ece'm 3 Aylık

Minik Ece'miz 3 aylık oldu. Bu ay bizi geçirdiği idrar yolları enfeksiyonu ile çok endişelendirdi. Zor bir 2 hafta geçirdik. Antibiyotik bitip tekrar kontrole gittiğimizde tekrar bir üreme olmadığını gördük. Şimdilik biraz rahatladık. Bu hafta bir ultrasonumuz var ve sonra her ay tahlil yaptırıp bir süre takip edeceğiz. Umarım bir seferliktir de problemimiz kalmaz. Allah herkesin çocuğuna da benimkilere de sağlık versin.

Ece onun dışında çok sağlıklı görünen bir bebek. Zaten o yüzden anlamakda gecikdik. Ancak kilo almadığını farkedince enfeksiyondan şüphelendiler. O kadar çok gülüyor ve konuşmak istiyor ki hasta olması herkesi şaşırtıyor. Neyse dediğim gibi bize çok güzel tepkiler veriyor. Gülüyor ve ses çıkararak bizimle konuşuyor. Her çocukda yeni birşey görülürmüş ya, bu bizim deneyimlemediğimiz birşeydi. Ela da çok güleryüzlü idi ama bu aylarında bu şekilde sesle iletişim kurmazdı. Ela'nın yürüdükten sonra çenesi bir anda açıldı. Ece şarkı söyler gibi sesler de çıkarıyor.

Artık belli oldu ki Ela'nın tersine Ece'nin doğası çok sakin. Neredeyse hiç ağlamıyor. Kendi kendini sakinleştirebiliyor. Anakucağında 30 dk kadar önüne koyduğum renkli oyuncaklarla oyalanabiliyor. Tabii ben de farklı bir anneyim. 2. kere anne olmanın verdiği sakinlik ona da yansıyor.

Geçtiğimiz ay kilo alamamanın farkını kapatıcak sanırım 14 günde 450 gr almış ve 5.450 gr oldu. Tepkileri ve gelişimi ayının önünde görünüyor. 3 ay geçmiş bile inanılır gibi değil. Zaman çabuk geçiyor, çocuklar büyüyor. İkisi de kalbimdeki aşklarını daha da büyütüyorlar her gün. Hala çok çok yoğun bir yaşantım var ama umarım biraz daha sık yazabilirim. Herkese sağlık ve yılın son günlerinde bol eğlence diliyorum.

12 yorum:

ayşe arslan dedi ki...

çok güzel bir bebek.maşallah

Elifnur dedi ki...

Masallah, Ece'nin ne kadar guzel gozleri var.

Adsız dedi ki...

Bi tek güzel mi ? Bakarmısın cimcimeliğe şirinliğe.Bebek şirin maaşşşalah

Limonlu Turta dedi ki...

Esracığım,
Gözünüzaydın. İnşallah bu kadarla kalır. Valla Ela'nın hareketliliğini görünce ben senin için Selin gibi bir kızın olur inş. diye dilemiştim. Anlattıklarına bakılırsa dileğim tutmuş:) Selin de o dönemde şarkı söyler gibi sesler çıkarır, önüne koyduğun oyuncaklarla 40-45 dakika oyalanırdı. Uykusu, yemeği her şeyi sakindi. Tabii böyle devam etmiyor, haberin olsun:) Selin'e Munise derdik ya hani. Ben son 2-3 aydır Munise cadısı diyorum -ki bugün Neslihan da bana hak verdi. Hani kendini hülyalara kaptırma, sakin bebek sakin çocuk olur diye sakın ha düşünme:)
Valla çok özledim, yanaklarınızdan kocamaaan ve artık hasretle öperim.
ç.

Fatma dedi ki...

Tekrar geçmiş olsun, şimdi iyi olduğuna çok sevindim. Umarım tekrarlamaz. Ela ve Ece'ye maşallah diyorum. Allah bütün çocuklarımızı korusun inşallah.

Benden Bizden dedi ki...

gecmis olsun tekrar, ece ye masallah:)

nehirineylemleri dedi ki...

Ay çok çok tatlı olmuş ama annesi:)
tü tü tüüü

our twins of N.Y./SEYHAN dedi ki...

Gecmis bitmis olsun insallah. Kuzularimiz hiiic hastalanmasin. Allah dermansiz hastalik vermesin...
saglicakla

Unknown dedi ki...

ne guzel yuzustu duruyor, bizimki 4 aylik oldu hala durduramiyorum. Gecmis olsun bu arada.

elif ada dedi ki...

Ne kadar tatlı olmuş Ece bebek. Gözlerine bayıldım. Gelip yiyesim var ikisini de

Eko Anne dedi ki...

Güzel sözleriniz için çok teşekkürler..

Umur ve Çiğdem;
Valla özledim sizi bir görüşelim ne dersiniz.

MELİSANIN HATIRALARI dedi ki...

Esracım Ece bebek fotografında bir harika..gecmiş olsun.hem de çok.yılın son gunlerınde eglence (:evet :)