20 Temmuz 2010 Salı

Ece Kesinlikle Ela'nın Kardeşi


Hamilelik kadına nerdeyse bir blogu olduğunu bile unutturuyor.

  • Bebek yapmanın ikinci roundu harika ama ilk hamilelik gibi kadın ırkının muhteşem bulduğu bir deneyimden daha az heyecanlı. Bebeğimiz büyümesinin nerdeyse 31. haftasını doldurdu. Göbeğim bu sefer daha büyük görünüyor. İnsafsızca tekmeleyip manevralar yaptığı zamanların dışında tüm zamanımı bebeği düşünerek geçirmiyorum. Hatta evde bir canavarla çoğu zaman hamile olduğumu unutuyorum. Ama iç organlarınızı kontrol eden birine aldırmamazlık da edemiyorsunuz. Bu da Ela gibi çok aktif bir bebek. Hiç kendini unutturmuyor, sürekli tepinme halinde. Bir kızımız daha oluyor söylemiştim değil mi.. Şu günlerde ne yediğimi bile unutuyorum. Bu bebeğin kendisini düşününce bazen çok duygusal oluyorum. Ela'ya benziyor mu? İçerdeki tekme tokatları, hareketliliği çok benziyor. Bu da yandığımızı gösteriyor. Çünkü Ela'nın hareketliliği içerde nasılsa dışarda da öyle devam etti. Bu bebekden sonra kilolarımı vermekde pek problem yaşayacağımı sanmıyorum. Ne diyorduk? Benim gibi düz saçlı mı olacak, babası gibi kıvırcık mı? Kızlar birbirlerini çok sevecekler mi? İlişkileri nasıl olacak? Benim kadar inanılmaz harika olacaklar mı:)
  • Yansımam bakıyorum da biraz homurdanıyor gibi görünüyorum. Ama değilim. Hayatımda birçok pozitiflik var. Yakında ailemize bir bebek daha katılıyor olmasından son derece mutluyuz. Ela tanık olduğum en ilginç küçük insan evladı oldu ve çok akıllı olduğuna eminim. Artık çok güzel konuşuyor, çok iyi yürekli (birimize birşey olunca gerçekten üzülüyor gelip sarılıyor) ve uzlaşabildiğimiz yumuşak bir karakteri var. Onun yaş grubundaki çeşitli yaptığı noktalara baktık; konsantrasyonu iyi değil, kendi yaşının yaptığı puzzleları henüz yapamıyor, bir çok çocuk boyama yaparken bizimki duvarları çiziyor, tuvalet alışkanlığında ortalamada gidiyor ama dil yeteneği ve yerinde cümle kullanma konusunda yaşıtlarından çok çok ilerde bir çizgi gösteriyor. Yüklemleri, isimleri, sıfatları, hükümleri, bağlaçları yerinde kullanıyor. Tek bir cümlesi yok, karmaşık cümleler ve tüm paragraflar kuruyor. Anlamlı cevaplar veriyor. Bugün "güneş burdan batıyor" dedim, "sonra yatıyoruz" dedi. Bağlantıları güzel kuruyor. Konuştuğunu duyan hemen herkes 3 yaş civarında olduğunu sanıyor. Bitkiler, kaldırımlar, arabalar, kuşlar, komik olan şeyler, pişirme ve birşeylerin nasıl yapıldığını merak ediyor. İçindeki birşeyleri öğrenmenin inanılmaz ihtiyacını görüyorum, ve gururla doluyorum.
  • Bense keyifliyim. Çok yorgunum, çok sıcaklıyorum. Ama 2. kere anne olmak herşeyi daha bilinçli yaşamanı sağlıyormuş. Her duyguyu daha bilerek yaşıyormuş insan. Doğumdan sonrası beni biraz korkutuyor ama napalım sağlıkla doğsun da bu zamanı bir şekilde geçiricez. Şu sıra internetim yok pek yazamıyorum. Yakında sahalara dönücem umarım.

3 yorum:

Burcu dedi ki...

Ece, Ela kadar hareketli olsa bile ilk seferki gibi zorlanmayacağına eminim çünkü sen artık tecrübelisin, herşeyi yaşayarak öğrendin, herşey pratikteydi teorikte değil.İşte ilk bebekte asıl insanı yoran da bebek değil o acemilik bence.Ayrıca aralarında az yaş farkının olması ve senin en ufak ayrıntıları bile unutmaya yetecek bir zaman geçmeyecek olması da ayrıca bir şans.

sanberk dedi ki...

canım ne güzel yazdın yine.Evet her çocuğun gelişimi farklı.Bir çocuk güzel çizinleri yaparken diyer çocuk güzel cümleleri kurar.Sanırm kızınız size benzeyecektir.Sizn gibi güzel yazaları yazar.Belki de büyük bir yazar olur.bana sorarsan kızınız u yönde gelişmesini sağlanmanız lazım.

Arkadaşım da sizin gib ikinci bebeği ilki henüz küçükken doğrdu.Bebek gelmeden önce herşeye yetişebilecek miyim hep teleşlıydı.İknci bebeği 1 aylık oldu artık.Sorduğumda beklediğim kadar zor değilmiş dedi.İki çocukla olduğuma rağmen ilk çocukla zorlandığım kadar zorlanmıyorum şimdi.Gerçekten insan ikinci çocuğuna bakarken daha bi bilinçli oluyor demekki.
Siz de hiç merak etmeyiniz herşei yoluna gircektir.İşler de arada harledilecektir.Kızlarınız da birbirlerini çok seveclerdir eminim.Hatta büyük kızınız bebek bakımında çok büyük yardımcınız olacaktır.Hele beek biraz büyünce oturmaya başlayınca çok çok rajat edeceksiniz.büyük kızınız yanına oturup oyun oynar onunla.

Eko Anne dedi ki...

Desteğinize teşekkürler arkadaşlar.. Umarım dediğiniz gibi olur..