10 Eylül 2009 Perşembe

Ela 14 aylık ve Ayamama Öç Aldı...

Resimde görülen komik zat bugün 14 aylık oldu. Kendisi bana hayatımın en hızlı, en komik, en güzel ve en anne 14 ayını yaşattı.. Onu pek sever oldum:) Dün akşam ilk kez bir yemekte 1 saat boyunca (tabii bağlı olarak) mızmızlanmadan masada oturup ona buna göz süzdü. Ha yine ortalığı birbirine kattı ama olsun..
Bugünlerde kendi dilinin kelime haznesi çok genişledi. Digıl digıl denilen bu iki kelimeyi her duyduyu ifade etmekte kullanabiliyor. Kızıyor, gülüyor, manyakca hareket ediyor.. Sonuçta Elaca baya aşama kaydetti.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Dün İstanbul'da yaşananlar için çok üzgünüm. Ama hala ders almıyorlar. İnsan denilen tüketici varlık doğayı dinlemeye başlamadıkça malesef bu felaketler artıcak. Dere yataklarına yapılan yerleşim, kötü altyapının faturasını insanlar canlarıyla ödüyor. Yine de geçmiş olsun İstanbul.. Bu arada Cuma günü daha beter yağıcakmış umarım önlem alıyorlardır.

Leyla Navaro'nun "Beni duyuyor musun?" adlı bu kitabını tavsiye ederim. Kendisi çok yalın bir dille çocuklarla iletişimi anlatmış. Aslında ben sadece çocuğum için değil genel olarak iletişimle ilgili çok dersler çıkardım.. Kitabın tanımı da zaten şu şekilde " Acı deneyimlere yol açan pek çok sorunun kökeninde, insanların birbirini gerçekten duymaması, duyamaması yatmaktadır. Çünkü sadece söylenen 'sözcükleri' duymak, sözcüklerin ardındaki duygu dolu mesajları alamamak, yanıtların da yüzeyde kalmasına yol açar; bu durum ise iletişimin engellenmesi anlamına gelir. "

Dün akşam park caddesinde "Butcher's" a gittik. PArk caddesi acaip bir hal almış. Sürekli yeni yerler açılıyor. Burdaki rating arttıkça fiyatlar da tavan yapıyor. Yemek çok güzeldi, yani insan bu kadar zevkle yiyebilir ama gerçekten çok pahalı diyebilirim. Yine de parasına değer güzel bir et yiyelim diyen olursa köftesi harika.. Bonfile de yumuşacık.. Bu arada adı üstünde kasap bu etlerden alabiliyorsunuz da..

5 yorum:

Burcu dedi ki...

daha nice 14lere.. butchersi ben e çok duydum, etleri çok lezizmiş ama çok pahalıymış. Gerçi miktar da çok büyükmüş.. Gitmek lazım baya bir açken..

MELİSANIN HATIRALARI dedi ki...

Elanin 14.ayı kutlu olsun.Resim harika nası cin cin bakıyor maşallah.park caddesi yeni hit mekan oldu gerçekten.butchers onerin için teşekkürler sanırım paristeki t-bone tarzı etleri?lezizliğine eminim deneyeceğiz artık başka yolu yok :)

sule_bilge dedi ki...

tam cin cin bakıyo maşallah diyecektim,üstte meral yazmış.
maşallah.
şu butcher's a kasap deseler daha az şık olur dimi :)
kitabı merak ettim,edinebilirsem okuycam ilk fırsatta.
sevgiler

durununannesi dedi ki...

Ela'nın 14.ayı hayırlı olsun.Resim çok tatlı çıkmış maşallah.Bu arada Butcher'a bizde gitmiştik.Yemek konusunda gerçekten harikalar.Bir tanıdığımızın tanıdığı açmış orayı.Adam anlatıyor İstanbul franchise istiyormuş.İlk defa önce Ankarada açılmış.Ciddi anlamda pahalı ama porsiyonlar çok büyük.Ayy yemek diyince dayanamadım gene:)Cumartesi görüşmek üzere:)

yeşim dedi ki...

nice aylara, yaşlara güzel Elacıma:)) Özledim valla, bayramdan sonra görüşürüz:))